עדכון תקינה לחברי ענף המזון

מכון התקנים הישראלי פרסם לאחרונה הצעות לתקנים או רוויזיות לתקנים הישראליים הבאים:
ת"י 262 - מוצרי פסטה.
ת"י 650 חלק 4 - מוצרי קקאו: שוקולד ומוצרי שוקולד.
ת"י 650 חלק 5 - מוצרי קקאו: צמקאו.
ת"י 1251 - תמרים.

מכון התקנים הישראלי הודיע לאחרונה לאיגוד כי הסתיים במכון תהליך התקינה של התקנים הישראליים הבאים והם הועברו למשרד הכלכלה לאישור או החלפה.
ת"י 650 חלק 2 - אבקת קקאו.

הממונה על התקינה במשרד הכלכלה הודיע לאחרונה לאיגוד על כוונת משרדו לפרסם כרשמיים את התקנים הישראליים הבאים:

ת"י 650 חלק 2 - מוצרי קקאו: אבקות קקאו ותערובות יבשות של קקאו וסוכרים (2014). תקן זה יבוא במקום ת"י 650 - אבקת קקאו (1994). עוד נמסר כי בכוונת משרד הכלכלה לאפשר תקופת התארגנות של 36 חודשים מיום פרסום התקן ת"י 650 חלק 2 ברשומות, במהלכה יהיה בתוקף ת"י 650 משנת 1994.
ת"י 191 - שמן זית (החלפת התקן).

למידע נוסף בתחום זה