הודעת משרד התמ"ת על חלוקת מכסות יבוא בפטור ממכס או במכס מופחת ממדינות מרקוסור
להלן הודעת התמ"ת על חלוקת מכסות יבוא מזון בפטור ממכס או במכס מופחת ממדינות המרקוסור:
מדינת ישראל
משרד התעשייה המסחר והתעסוקה
מינהל תעשיות עתירות ידע
ומינהל מוצרי צריכה
מכסות יבוא בפטור ממכס או במכס מופחת ממדינות מרקוסור
בהתאם להסכמי הסחר של מדינת ישראל יותר יבוא במכס מופחת או בפטור ממכס במהלך שנת 2010 ממדינות מרקוסור, ברזיל, אורוגוואי ופרגוואי.
חלוקת המכסות
- הקצאת הכמויות תיערך לפי שיטת החלוקה כפי שנתפרסמה בהוראת מנכ"ל לחלוקת מכסות. (להלן: "ההוראה").
- בטרם הגשת הבקשות יש לעיין היטב בהוראה ולמלא הבקשות בקפדנות.
- יש למלא את הבקשה על גבי טופס בקשה לרישיון יבוא ולצרף את כל המסמכים הנדרשים, ולשלוח למשרדנו בדואר או על ידי שליח (לא באמצעות פקס). יבואן ימלא בקשה אחת בלבד עבור כל מכסה. קישור למסמך הבקשה
- לאחר תום המועד האחרון להגשת הבקשות לא ניתן להגיש מסמכים נוספים. יבואן אשר בקשתו לוקה בחסר, לא תובא לדיון.
- על המבקש לוודא שבקשתו אכן התקבלה במשרד.
- תוקף הרשיונות יהיה 31.12.2010.
- רשיונות שיחולקו בשיטת " כל הקודם זוכה" יהיו בתוקף שלושה חודשים בלבד מיום הוצאתם.
- נבקש להזכיר כי יבואן אשר לא ינצל את המכסה ולא יחזיר את הרישיון לפני פקיעת תוקף הרישיון לא יקבל רישיון נוסף במהלך אותה שנה ובשנה שלאחריה.
ההוראות דלעיל אינן באות לגרוע מהנאמר "בהוראת המנכ"ל".
כתובת המשרד – רח' בנק ישראל 5 ירושלים.
כתובת אתר האינטרנט – WWW.MOITAL.GOV.IL
טלפון 02-6662521, 02-6662524, 6662519- 02.
שעות קבלת קהל: ימים א'-ה' בין השעות 14:00-09:00.
בקשות ניתן להגיש החל מ- 13.6.2010 עד 24.6.2010
בקשות שתתקבלנה לפני או אחרי המועדים הנ"ל – תפסלנה
תיאור הטובין |
כמות בטונות |
שיעור המכס על המכסה |
שיטת החלוקה |
|
כל מדינות המרקוסור (ברזיל, אורוגוואי, פרגוואי) |
|
|||
04029110 |
חלב מעובה |
25 |
פטור |
לפי הוראות מנכ"ל משרד התמ"ת (הוראות מנכ"ל 2.7) סעיף 5.5
|
04029910 |
||||
08030020 |
בננות מיובשות |
50 |
פטור |
לפי הוראות מנכ"ל משרד התמ"ת (הוראות מנכ"ל 2.7) סעיף 5.5
|
09041100 |
ולא מרוסק לא טחון פלפלPIPER |
25 |
הפחתה של 50% משיעור המכס שבטור ג' של התוספת הראשונה |
לפי הוראות מנכ"ל משרד התמ"ת (הוראות מנכ"ל 2.7) סעיף 5.5
|
11010090 |
קמח מחיטה או מחיטה מעורבבשיפון |
5,000 |
פטור |
כל הקודם זוכה עם הגבלת כמות לתקופה של שלושה חודשים עד גמר המכסה
|
11022000 |
קמחי דגנים שאינם מחיטה |
100 |
פטור |
לפי הוראות מנכ"ל משרד התמ"ת (הוראות מנכ"ל 2.7) סעיף 5.5
|
16041320 |
דגים מעובדים, בטעם אנשובי, טונה |
150 |
פטור |
לפי הוראות מנכ"ל משרד התמ"ת (הוראות מנכ"ל 2.7) סעיף 5.5
|
16041390 |
||||
16041490 |
||||
16041990 |
דגים מעובדים , קוויאר ותחליפים של קוויאר, |
75 |
פטור |
לפי הוראות מנכ"ל משרד התמ"ת (הוראות מנכ"ל 2.7) סעיף 5.5
|
16042091 |
||||
16043000 |
קוויאר ותחליפי קוויאר |
25 |
פטור |
לפי הוראות מנכ"ל משרד התמ"ת (הוראות מנכ"ל 2.7) סעיף 5.5
|
16054000 |
סרטנים משומרים או מעובדים |
75 |
פטור |
לפי הוראות מנכ"ל משרד התמ"ת (הוראות מנכ"ל 2.7) סעיף 5.5
|
20059940 |
חימצה (חומוס משומר) |
100 |
פטור |
לפי הוראות מנכ"ל משרד התמ"ת (הוראות מנכ"ל 2.7) סעיף 5.5
|
20059990 |
ירקות אחרים |
200 |
פטור |
לפי הוראות מנכ"ל משרד התמ"ת (הוראות מנכ"ל 2.7) סעיף 5.5
|
20079992 |
מחית פרי ללא תוספת סוכר |
150 |
פטור |
לפי הוראות מנכ"ל משרד התמ"ת (הוראות מנכ"ל 2.7) סעיף 5.5
|
20079999 |
ריבות - אחרים |
250 |
פטור |
לפי הוראות מנכ"ל משרד התמ"ת (הוראות מנכ"ל 2.7) סעיף 5.5
|
20084090 |
פירות מעובדים - אחרים |
250 |
פטור |
לפי הוראות מנכ"ל משרד התמ"ת (הוראות מנכ"ל 2.7) סעיף 5.5
|
20087090 |
פירות מעובדים - אחרים |
250 |
פטור |
לפי הוראות מנכ"ל משרד התמ"ת (הוראות מנכ"ל 2.7) סעיף 5.5
|
20098029 |
מיצי פירות אחרים |
150 |
פטור |
לפי הוראות מנכ"ל משרד התמ"ת (הוראות מנכ"ל 2.7) סעיף 5.5
|
20098090 |
||||
|
|
|
|
|
אורוגוואי |
|
|
|
|
02011000 |
בשר בקר טרי |
200 |
פטור |
לפי הוראות מנכ"ל משרד התמ"ת (הוראות מנכ"ל 2.7) סעיף 5.5
החלוקה לעוסקים בתחום הבשר עם הצגת אישור וטרינרי ואישור כשרות
|
02012000 |
||||
02013000 |
||||
02043000 |
בשר כבשים או עזים |
150 |
פטור |
לפי הוראות מנכ"ל משרד התמ"ת (הוראות מנכ"ל 2.7) סעיף 5.5
החלוקה לעוסקים בתחום הבשר עם הצגת אישור וטרינרי ואישור כשרות
|
02044100 |
||||
02044200 |
||||
02061010 |
שיירים בשר בקר |
100 |
פטור |
לפי הוראות מנכ"ל משרד התמ"ת (הוראות מנכ"ל 2.7) סעיף 5.5
החלוקה לעוסקים בתחום הבשר עם הצגת אישור וטרינרי ואישור כשרות |
02061090 |
||||
04021020 |
אבקת חלב בעלת תכולת שומן פחות מ 1.5% |
50 |
פטור |
לפי הוראות מנכ"ל משרד התמ"ת (הוראות מנכ"ל 2.7) סעיף 5.5 |
04021090 |
||||
04041090 |
מי גבינה |
50 |
פטור |
לפי הוראות מנכ"ל משרד התמ"ת (הוראות מנכ"ל 2.7) סעיף 5.5 |
16025010 |
בשר ושיירי בשר מעובדים אומשומרים |
75 |
פטור |
לפי הוראות מנכ"ל משרד התמ"ת (הוראות מנכ"ל 2.7) סעיף 5.5
החלוקה לעוסקים בתחום הבשר עם הצגת אישור וטרינרי ואישור כשרות
|
19019030 |
תכשירי מזון מקמח, מקיבר, מעמילן או מתמצית לתת |
250 |
הפחתה של 50% משיעור המכס שבטור ג' של התוספת הראשונה |
לפי הוראות מנכ"ל משרד התמ"ת (הוראות מנכ"ל 2.7) סעיף 5.5 |
19019090 |
||||
19053120 |
רקיקים מתוקים, אפיפיות |
250 |
הפחתה של 50% משיעור המכס שבטור ג' של התוספת הראשונה |
לפי הוראות מנכ"ל משרד התמ"ת (הוראות מנכ"ל 2.7) סעיף 5.5 |
19053190 |
||||
19053210 |
||||
19053220 |
||||
19053230 |
||||
19053290 |
||||
19054031 |
צנימים ולחם קלוי ומוצרים קלויים אחרים |
|||
19054039 |
||||
19059091 |
אחרים |
|||
19059092 |
||||
19059099 |
||||
21039020 |
תכשירים להכנת רטבים מקמח, מקיבר או מעמילן מתמצית לתת |
100 |
הפחתה של 50% משיעור המכס שבטור ג' של התוספת הראשונה |
לפי הוראות מנכ"ל משרד התמ"ת (הוראות מנכ"ל 2.7) סעיף 5.5
|
21039090 |
||||
פרגוואי |
|
|
|
|
02011000 |
בשר בקר טרי |
300 |
פטור |
לפי הוראות מנכ"ל משרד התמ"ת (הוראות מנכ"ל 2.7) סעיף 5.5
החלוקה לעוסקים בתחום הבשר עם הצגת אישור וטרינרי ואישור כשרות
|
02012000 |
||||
02013000 |
||||
04031030 |
משקה על בסיס יוגורט |
25 |
הפחתה של 25% משיעור המכס שבטור ג' של התוספת הראשונה |
לפי הוראות מנכ"ל משרד התמ"ת (הוראות מנכ"ל 2.7) סעיף 5.5 |
15089090 |
שמן מאגוזי אדמה ופיצוליו |
500 |
פטור |
כל הקודם זוכה עם הגבלת כמות לתקופה של שלושה חודשים עד גמר המכסה
|
15121190 |
שמן חמניות, חריע, כותנה, אחר |
50 |
פטור |
לפי הוראות מנכ"ל משרד התמ"ת (הוראות מנכ"ל 2.7) סעיף 5.5
|
15122110 |
שמן חמניות, חריע, כותנה, למאכל |
1,000 |
פטור |
כל הקודם זוכה עם הגבלת כמות לתקופה של שלושה חודשים עד גמר המכסה |
15131190 |
שמן אגוזי קוקוס |
50 |
פטור |
לפי הוראות מנכ"ל משרד התמ"ת (הוראות מנכ"ל 2.7) סעיף 5.5 |
16025010 |
בשר ושיירי בשר מעובדים אומשומרים |
75 |
פטור |
לפי הוראות מנכ"ל משרד התמ"ת (הוראות מנכ"ל 2.7) סעיף 5.5
החלוקה לעוסקים בתחום הבשר עם הצגת אישור וטרינרי ואישור כשרות
|
23040000 |
כוספה ושיירים מוצקים אחרים המתקבלים ממיצוי שמנים של פולי סויה |
1,250 |
הפחתה של 50% משיעור המכס שבטור ג' של התוספת הראשונה |
כל הקודם זוכה עם הגבלת כמות לתקופה של שלושה חודשים עד גמר המכסה |
23063000 |
כוספה ושיירים מוצקים אחרים המתקבלים ממיצוי שמנים של זרעי חמניות |
750 |
פטור |
כל הקודם זוכה עם הגבלת כמות לתקופה של שלושה חודשים עד גמר המכסה |